7. rujna 2019.g. će se u Lici održati drugi po redu Hrvatski Festival Hodanja

7. rujna 2019.g. će se u Lici održati drugi po redu Hrvatski Festival Hodanja

Nakon izuzetno uspješne prve godine, 7. rujna 2019.g. će se u Lici održati drugi po redu Hrvatski Festival Hodanja. I ove godine gradovi domaćini biti će Gospić i Otočac gdje će se hodati na nekoliko ruta različitih intenziteta, zbog čega sudjelovati mogu baš svi.Sedmi rujan tako je rezerviran za Gospić gdje će svi prijavljeni „šetači“ savladavati tri staze dužine 10+ 20+ i 30+ kilometara simbolično nazvane Tesla. Nakon toga, osmog rujna, manifestacija se seli u Otočac na staze imena Gacka dužine 10+ 20+ i 30+ kilometara.

Lani je Likom hodalo oko pet stotina hodača, a pretpostavlja se da će se ove godina brojka barem udvostručiti, zbog čega se organizatori intenzivno pripremaju.
Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj te je zbog dobrih prošlogodišnjih rezultata već nakon prve godine prepoznato na svjetskoj razini.
Dobrobiti profesionalnog, ali i rekreativnog hodanja su brojne, a jedna od najpoznatijih činjenica jest ona da svakom minutom koju potrošite hodajući, možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute! Izvrstan je to motiv za sve koji žele nešto dobro napraviti za svoje zdravlje, ali se i dobro provesti te uživati u netaknutoj prirodi, da postanu sudionici drugog izdanja Hrvatskog Festivala Hodanja. Čast nam je biti dio ove manifestacije kao i prošle godine, na području Gospića će djelovati članovi interventnog tima GDCK Gospić, kao i mnogobrojni voloneri,a na području Otočca Crveni Križ Otočac nastavlja obavljanje dužnosti. Hodajmo zajedno za zdraviji život .